Magazine - 1 Μαρτίου 2021

Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Listen to this article

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Συνδέσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΣΕΑΑ), τον Ιανουάριο του 2021 πωλήθηκαν 67 καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση μεγάλη αύξηση κατά 372% σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο όπου ταξινομήθηκαν 18 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αντιθέτως,το μερίδιο αγοράς των πετρελαιοκίνητων μειώθηκε από 58,3% σε 48,2%. Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2021 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Ο ΣΕΑΑ καταγράφει συγκεκριμένα οτι πουλήθηκαν 7,767 επιβατικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας πτώση κατά 20,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020. Από τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα όμως τα 392 ανήκουν στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκίνητων καταδεικνύοντας τη στροφή προς την καινοτομία και εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης.Το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων ξεπέρασε το 5% της αγοράς με τάση να φτάσει το 10% έως το έτος 2023.

Ένας από τους λόγους για την αύξηση που παρατηρείται στις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρά τη γενική πτώση των πωλήσεων των αυτοκινήτων είναι η επιδότηση για την ηλεκτροκίνηση.

Όσον αφορά τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, σημείωσαν μεγάλη πτώση, καθώς το μερίδιο τους διαμορφώθηκε σε 48,2% από 58,3% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Check Also

“Φορτίζω Παντού” Νέα επιδότηση Επιχειρήσεων

Listen to this article Το πρόγραμμα “Φορτίζω Παντού” άνοιξε στις 11 Μαΐου και κάθε επιχείρ…